Homepage

WELCOME TO ESCOLIT.

Escolit is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het volledige project management van installaties van energiezuinige industriële binnen- en buitenverlichting. Onze diensten omvatten de analyse van bestaande verlichtingsinstallaties (voor relighting) of van nieuwbouw (new lighting), het aanbieden en installeren van een energie-efficiënter alternatief, door middel van een ruim gamma armaturen en verlichtingstechnieken.

Duurzaamheid is de belangrijkste eigenschap van de Escolit industriële LED armaturen, die zorgvuldig zijn samengesteld gebruik makend van de beste kwaliteit drivers en LED chips. We bieden eveneens een oplossing voor de moeilijker vraagstukken: armaturen voor hoge temperatuur omgevingen, speciale reeksen voor de voedingsindustrie, een volledig explosieproef ATEX gamma, armaturen met een hoge anti-corrosiegraad, en in het algemeen producten geschikt voor de zware industrie. Daarnaast verzorgen we ook grote retail en commerciële projecten.

Op vlak van buitenverlichting staat Escolit in voor een optimale verlichting van bedrijfsterreinen, parkings, rij- en toegangswegen, laadkaaien, havenverlichting en wegentunnels. Voor sportvelden zijn er eveneens een aantal gespecialiseerde armaturen beschikbaar.
Behalve ons LED gamma, verdeelt Escolit ook het industrieel gamma armaturen van LUXIM® (USA) uitgerust met een LEP™ (Light Emitting Plasma) lichtbron.

Ons doel is om voor onze klanten aanzienlijke kostenbesparingen te kunnen creëren met een zo kort mogelijke terugverdientijd en lage lange termijnkosten. Naast de licht-technische aspecten verzorgen wij daarom ook een volledige projectbegeleiding met inbegrip van subsidies, installatie, onderhoudscontracten en financiering (Light as a service), onderbouwd met een ijzersterke garantiepolitiek.