Luxim Light Emitting Plasma

Luxim Light Emitting Plasma

LEP7Escolit, specialist in duurzame industriële verlichting, is de exclusieve verdeler van het industrieel gamma van Luxim®, de Amerikaanse pionier en wereldwijde leider in L.E.P. technologie. Het werkingsprincipe van deze recente technologie is gebaseerd op inductie. Het is dus – net zoals de inductieverlichting uit het Escolit gamma – een elektrodeloze lichtbron die extreem duurzaam is. L.E.P. is een zeer compacte en uiterst krachtige lichtbron met een compleet nuttig uitgestuurd kleurenspectrum.

De ideale toepassingen zijn buitenverlichting op grote hoogte waar hoge illuminantie vereist is: vliegvelden, haventerreinen, parkeerterreinen, enz.

L.E.P. onderdelen en werking

LEPeigenschappen

 

Fase 1: een RF (Radio Frequency) circuit wordt gecreëerd door een RF versterker te verbinden met de keramische resonator (de zgn. “puck”) die gecoat is met een geleidende laag en waarin de lamp of kwartsballon rust.

Fase 2: in de puck wordt een staande golf gecreëerd door de versterker. Het op deze manier opgewekte elektrische veld is het sterkst centraal in de lamp waardoor de gassen in de lamp gaan ioniseren (paarse gloed).

Fase 3: de energie wordt (door het Joule effect) doorgegeven aan het geleidende plasma. Het geïoniseerde gas zorgt voor evaporatie van de metaalhalide materialen waardoor een felwitte lichtgevende plasma kolom ontstaat in de lamp.

LEPTEC3