Logistiek

Logistiek

Escolit heeft een ruim aantal armaturen voor de optimale verlichting van logistieke ruimtes, zowel voor de open werkzones als de los-/laadzones. Afhankelijk van het totaal aantal branduren en van de mogelijkheden tot lichtsturing – DALI, aanwezigheids-detectie en/of daglichtsturing – stellen wij de optimale oplossingen voor een zeer rendabele LED installatie te bekomen in ruimtes die vaak grote oppervlaktes beslaan en lange werktijden en bijgevolg branduren hebben.

Samen met de logistieke firma bekijken we de situatie en stellen we steeds een op maat aangepaste verlichtingsinstallatie voor, of het nu gaat om high-bay magazijnen (plafondhoogtes 10m à 15m, meestal 8 standaard pallets hoog) of om medium-height (plafondhoogtes 6m à 8m, meestal 4 standaard pallets hoog). Dankzij de verschillende opties op vlak van stralingshoeken kunnen we steeds de ideale lichtsterkte bekomen voor alle types magazijngangen: narrow-aisle, standaard of wide-aisle, met een uitstekende egale verlichting zowel in het gangpad als op de verticale rekken.

De LED oplossingen kunnen zowel puntverlichting zijn, veelal de ET8-serie in de magazijngangen en één van onze IP65 industriële klokarmaturen in de open zones, ofwel lijnsystemen met de ELL1-serie.  Voor zones waar dit nodig kan Escolit ATEX-armaturen voorzien, en uiteraard wordt rekening gehouden met alle andere mogelijke vereisten op vlak van HACCP, chemische opslag, vriesmagazijnen en dergelijke.