Laboratoria

Laboratoria

Clean rooms vereisen armaturen van hoge kwaliteit die ontworpen zijn om te vermijden dat stof of vochtigheid in de ruimte kan worden afgescheiden. Deze producten zijn dan ook specifiek ontworpen voor omgevingen waar extreme netheid moet gegarandeerd worden: laboratoria, productieruimtes in de farmaceutische industrie, hightech productieruimtes, grootkeukens en bedrijven in de voedingsindustrie, enzovoort.

Op werkplekken waar detail productcontroles plaatsvinden – en zeker kleurcontroles – is volgens de norm NBN EN 12464-1 werkplekverlichting niet alleen een hoge lokale lichtsterkte vereist (best > 1000 lux) maar ook een hoger dan normale CRI of kleurweergave-index.  Vrijwel het volledige LED-gamma van Escolit kan indien gewenst uitgerust worden met LED chips met een CRI>90, en indien gewenst kunnen we de LED chips van de Nichia Optisolis range inbouwen.  Op vlak van detail productcontroles is er ook de ELH4-serie klokarmaturen, uitgerust met Luxim’s L.E.P. lichtbron, die uitermate geschikt zijn hiervoor. Met dit product kan men zonder problemen lichtsterktes tot > 1000 lux bekomen op een werkvlak RI 95.

Contacteer ons voor meer informatie betreffende de specifieke eigenschappen van onze producten op dit vlak. Voor elke case geven we u graag de normen waaraan ons gamma voldoet en zoeken we met u naar de meest geschikte, en uiteraard meest energiezuinige, oplossing.  Escolit kan eveneens ter plaatse metingen van het spectrum van een lichtbron uitvoeren.