Laadkaaien

Laadkaaien

Laadkaaien van magazijnen of productiebedrijven zijn omgevingen waar veel drukte heerst door het aan- en afrijden van vrachtwagens en heftrucks. Veiligheid is dan ook van groot belang in deze omgeving, en in een Koninklijk Besluit van 2016 werd specifiek gesteld dat de werkgever de vereisten van de Europese norm NBN EN 12464-2 buitenverlichting van werkplekken dient toe te passen.

In de praktijk stellen zich op dat vlak twee uitdagingen: ten eerste moet de tarmac zone buiten aan de laadkaaien (30 meter of breder) adequaat verlicht worden en kan dat dikwijls enkel vanaf de kant van het gebouw, en ten tweede moet men verblinding van de chauffeurs vermijden, zeker wanneer die zich achteruit tegen een laadkaai moeten manoeuvreren. Escolit’s gamma van verstralers met asymmetrische stralingshoek en anti-verblinding lenzen zijn hier de ideale keuze voor. Afhankelijk van de positionering, de montage-mogelijkheden en de vereiste lichtsterkte kan een keuze gemaakt worden uit de EF1-serie of de EF5-serie.  Voor rijwegen rondom de logistieke gebouwen is er de EW1-serie wandarmatuur.

Deze verlichting is duurzaam, zuinig en geeft een uniforme lichtsterkte die garant staat voor optimale omstandigheden zowel voor de chauffeurs als voor de verladers.  Escolit zorgt steeds voor een optimale planning die voldoende lichtsterkte op de kritieke zones bij het laden en lossen garandeert in combinatie met de hoogste veiligheidseisen.